Siirry sisältöön
Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.
MobiilivalikkoVertaile opintoja

Tämä saatekirje on laadittu Avoimet ammatilliset opinnot -palvelussa (aavo.fi) opinnon kautta osaamista hankkineelle opiskelijalle ja opiskelijan osaamista arvioivalle opettajalle. Aavo.fi -palvelu tarjoaa vaihtoehtoisen ja joustavan tavan hankkia osaamista eri oppilaitosten avointen opintojen tarjontaa hyödyntäen.

Saatekirje opiskelijalle ja arvioivalle opettajalle Avoimet ammatilliset opinnot -palvelun opinnosta

Opiskelija on hankkinut osaamista Avoimet ammatilliset opinnot -palvelun tarjoaman opinnon avulla. Opinnon sisältö, opiskelutapa ja mahdollinen opintopalaute on kuvattu tässä saatekirjeessä. Opinnon aikana opiskelija on koonnut hankkimastaan osaamisesta kertovat dokumentit. Ne ovat tämän saatekirjeen mukana. Dokumentteja voidaan hyödyntää opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman laadinnassa

Tiedot opinnosta

Opintokokonaisuus

Työelämän vuoristossa

Kenelle

Ammatillisen perustutkinnon opiskelijoille tai perustutkinnosta kiinnostuneille, valma-opiskelijoille, työkokeilijoille ja kenelle tahansa työelämätaitojen vahvistamisesta kiinnostuneille. Kurssille otetaan kerrallaan 10 opiskelijaa. HUOM! Jos olet opettaja, ja haluat tutustua kurssin sisältöön, voit Seppo-käyttäjänä ladata sen itsellesi ja omaan käyttöösi Seppo-kirjastosta.

Liittyy

Sisällön kuvaus

Pelillistetty opintokokonaisuus, missä voit hankkia ja osoittaa työelämätaitoja. Opintokokonaisuus vastaa ammatillisten perustutkintojen yhteisten tutkinnon osien Yhteiskunta- ja työelämäosaamisen Työelämässä toimimisen pakollisia osaamistavoitteita,  2 osp.

Peli sisältää 17 työelämään ja työnhakuun liittyvää tehtävää, jotka nivoutuvat tarinallisesti yhteen. Tehtävissä voit valita luetko vai kuunteletko ohjeistuksen. Esimerkkejä tehtävistä:

 • vahvuudet
 • työpaikkailmoituksen lukeminen
 • kuva ansioluetteloon ja videoesittelyn teko
 • työelämän pelisäännöt
 • työllistymisen tukimuodot
 • yllättävät tilanteet työelämässä
 • unelmakartan teko

Laajuus

2 osp

Opiskelutapa

Itsenäinen opiskelu verkossa seppo.io-alustalla. Kun olet ilmoittautunut, saat sähköpostitse ohjeet alustalle liittymiseen ja opintokokonaisuuden suorittamiseen.

Opintopalaute

Saat jokaisen tehtävän jälkeen lyhyen arvioinnin ja palautteen ja koko opintojakson jälkeen osaamistodistuksen, joka sisältää tiedon käsitellyistä aiheista ja yto-vastaavuudesta.

Yhteyshenkilö

Satu Hemming, satu.hemming@inlive.fi

Opinnon tarjoava oppilaitos

 • Invalidisäätiö/Ammattiopisto Live

Opiskelijan ohje

Tallenna ja säilytä saatekirje sekä kokoamasi portfolio. Varmista, että kaikissa dokumenteissa on päivämäärä.Jos olet oppilaitoksessa opiskelijana, ota yhteyttä oman oppilaitoksesi opettajaan, joka vastaa samasta aineesta. Sovi opettajan kanssa siitä, miten palvelun kautta hankittu osaaminen arvioidaan ja otetaan huomioon osana tutkintoasi.

Jos et ole vielä ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelijana, säilytä itselläsi dokumentti hankitusta osaamisesta. Jos hakeudut oppilaitokseen opiskelijaksi, keskustele opettajasi kanssa osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta osaksi tutkintoa.

Opettajan ohje

Opiskelija on hankkinut osaamista Avoimet ammatilliset opinnot -palvelussa (aavo.fi)

 • Opinnon sisältö on kuvattu tässä saatekirjeessä.
 • Opiskelijan on dokumentoinut hankkimansa osaamisen. Ne ovat tämän saatekirjeen mukana.
 • Opiskelijan kokoamat dokumentit sopivat hyödynnettäväksi opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman laadinnassa.
 • Lopullinen osaamisen arviointi tapahtuu oppilaitoksessa, jossa opiskelija suorittaa tutkintoa.


Kriteereinä käytetään tutkinnon perusteita. Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017.

Saatekirje on tulostettu 28.1.2022 Avoimet ammatilliset opinnot -palvelusta (www.aavo.fi)