Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.
Vertaile opintoja
Mobiilivalikko
Invalidisäätiö/Ammattiopisto Live

Lisää vertailuunTyönhaun vaiheet

"Yhteen paikkaan oli koottu hyvin työnhakuun valmistautumiseen ja prosessiin liittyvät asiat. Erilaiset videot ja linkit ohjasivat opiskelijaa tiedonlähteille - jatkossa nuoret osaavat hyödyntää internetiä paremmin työnhakuun liittyvissä asioissa."

Oletko osallistunut tähän opintoon?

ANNA PALAUTETTA OPINNOSTA

KENELLE

Opintokokonaisuus sopii niille, joilla ei ole paljon kokemusta työnhausta, esim. eri ammatillisten alojen opiskelijoille, peruskoulua päättäville tai valmaopiskelijoille (myös erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille). Esimerkit ovat ravintola-alalta.

AJANKOHTA

Tauolla: toistaiseksi

SISÄLLÖN KUVAUS

Tekstit, tehtävät ja lisämateriaali ohjaavat  työnhakuprosessin eri vaiheissa. Niiden avulla perehdytään työpaikkailmoituksen lukemiseen, hakemuksen ja ansioluettelon tekemiseen, piilotyöpaikkojen etsimiseen, kontaktin ottamiseen mahdollisiin työnantajiin sekä työhaastatteluun.  Huomiota kiinnitetään myös tunteisiin, joita työnhaku saattaa herättää.

Opinto sisältää seuraavat jaksot:

  • Työnhakua voi opetella - ja se myös opettaa
  • Työntekijä haussa: työpaikkailmoitus
  • Työpaikkailmoitukseen vastaaminen: työhakemus
  • Työhakemuksen liitteet: CV eli ansioluettelo ja kopiot todistuksista
  • Piilotyöpaikat: mistä niitä löytää?
  • Tarvitaanko aina hakemusta? (Paikan päällä käyminen, yhteydenotto puhelimitse)
  • Hakemuksen jälkeen: haastattelu (Haastatteluun valmistautuminen, haastattelun kulku)
  • Haastattelun jälkeen: työsopimuksen solmiminen?
  • Jos töitä ei heti löydy

Opintoa tai osia siitä voi käyttää mm. työelämään tutustumisjaksojen yhteydessä, työssäoppimispaikkoja haettassa, työelämätaitojen kurssilla tai äidinkielen opetuksessa.

LAAJUUS

1 osp

OPISKELUTAPA

Itsenäinen opiskelu verkossa

OPINTOPALAUTE

Opiskelija saa palautetta kootusti tehtyään kaikki tehtävät. Opinnosta saa todistuksen, joka sisältää kuvauksen opinnon sisällöstä.

OSAAMISEN ARVIOINTI

Palvelussa hankit osaamista ja arviointi tehdään oppilaitoksessa. Jos olet oppilaitoksessa opiskelijana, ota yhteyttä oman oppilaitoksesi opettajaan, joka vastaa samasta aineesta ja sovi hänen kanssaan siitä, miten palvelun kautta hankittu osaaminen arvioidaan. Jos et ole vielä ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelijana, säilytä itselläsi dokumentti hankitusta osaamisesta (esim. oppimispäiväkirja, tekemäsi tehtävät, oppimistesti). Jos hakeudut oppilaitokseen opiskelijaksi, voit keskustella kyseisen opinnon opettajasi kanssa osaamisen arvioinnista.

HINTA

Maksuton

YHTEYSHENKILÖ

Maria Förbom, maria.forbomKorvaa tämä @-merkilläinlive.fi

LIITTYY

Yhteiset opinnot - Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen - Viestintä ja vuorovaikutus äidinkielellä, suomi
Yhteiset opinnot - Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen - Viestintä ja vuorovaikutus äidinkielellä, suomi viittomakielisille
Yhteiset opinnot - Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen - Viestintä ja vuorovaikutus äidinkielellä, suomi toisena kielenä
Yhteiset opinnot - Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen - Opiskelu- ja urasuunnitteluvalmiudet
ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Sinut ohjataan osoitteeseen https://sites.google.com/keskuspuisto.fi/verkkokurssit/liven-verkkokurssit/avoimet-ammatilliset-verkko-opinnot