Siirry sisältöön
MobiilivalikkoVertaile opintoja
Lahden kansanopisto

Kielitietoa ja kielitietoisuutta

Lisää vertailuun

Oletko osallistunut tähän opintoon?

ANNA PALAUTETTA OPINNOSTA

KENELLE

Kaikille aiheesta kiinnostuneille

AJANKOHTA

Tarjonnassa nyt (15.12.2022 - 31.7.2023)

OPINNON TAVOITE

Kurssin käytyään opiskelija tuntee suomen aseman maailman kielten joukossa, osaa tunnistaa ja nimetä suomen erityispiirteitä sekä analysoida suomea äänne-, muoto- ja lauseopin näkökulmista. Opiskelija osaa kiinnittää huomiota tilannekohtaiseen kielen vaihteluun. Lisäksi opiskelija ymmärtää kielitietoisen opetuksen lähtökohdat ja osaa soveltaa niitä omassa kasvatus- ja ohjaustyössään.

SISÄLLÖN KUVAUS

Verkkomateriaali palauttaa mieleen enimmäkseen jo peruskoulun äidinkielen tunneilta tuttuja mutta mahdollisesti unohduksiin painuneita asioita kielestä ja sen käytöstä. Verkkokurssilla luodaan kerrattaviin asioihin uusia näkökulmia nykyisen kielikäsityksen ja nykyisten opetussuunnitelmien hengessä.

LAAJUUS

10-20 h

OPISKELUTAPA

Itsenäisesti tehtävä verkko-opinto, jonka aikana teet esim. oppimispäiväkirjan tai portfolion. Tämä toimii dokumenttina itsenäisesti hankitusta osaamisesta. Opinto ei sisällä ohjausta.

OPINTOPALAUTE

Oppimisen edetessä arvioit itse oman osaamisesi kehittymistä.

OSAAMISEN ARVIOINTI

Opintojaksolla laadit kaksi hankkimastasi osaamisesta kertovaa oppimistehtävää.

Tästä opinnosta et saa arvosanaa.

Jos olet oppilaitoksessa opiskelijana, ota yhteyttä oman oppilaitoksesi opettajaan, joka vastaa samasta aineesta. Sovi opettajan kanssa siitä, miten palvelun kautta hankittu osaaminen arvioidaan ja otetaan huomioon osana tutkintoasi.

Jos et ole vielä ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelijana, säilytä itselläsi dokumentti hankitusta osaamisesta. Jos hakeudut oppilaitokseen opiskelijaksi, keskustele opettajasi kanssa osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta osaksi tutkintoa.

HINTA

Maksuton

YHTEYSHENKILÖ

kehittämispäällikkö Leena Mattila, leena.mattilaKorvaa tämä @-merkillälahdenkansanopisto.fi, puh. 040 858 9515
opettaja Lilli Volanen, lilli.volanenKorvaa tämä @-merkillälahdenkansanopisto.fi, puh. 050 562 2791

LIITTYY

ILMOITTAUTUMINEN

ILMOITTAUDU SÄHKÖPOSTILLA

Voit kopioida sähköpostiosoitteen leena.mattilaKorvaa tämä @-merkillälahdenkansanopisto.fi leikepöydälle yllä olevasta linkistä

Pyydä käyttäjätunnukset Moodle-oppimisympäristöön lähettämällä sähköpostia. Kerro, mille kurssille haluat osallistua ja anna itsestäsi seuraavat henkilötiedot: etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite.

Opinnon tiedot päivitetty 13.12.2022

OPINNON JÄLKEEN

Tulosta opinnon saatekirje (pdf) tästä
Lue opinnon saatekirje selaimella