Siirry sisältöön
Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.
MobiilivalikkoVertaile opintoja
Stadin AO

Hoivaa ja hoida suomeksi

Lisää vertailuun

Oletko osallistunut tähän opintoon?

ANNA PALAUTETTA OPINNOSTA

KENELLE

Opinto soveltuu vieraskieliselle oppijalle, jonka tavoite on työllistyä sosiaali- ja terveysalalle. Opiskelemme lähihoitajan ja varhaiskasvatuksen hoitajan työssä tarvittavaa ammattikieltä. Koulutuksen lähtötaso on vahva A2.2. Koulutus on tarkoitettu yksittäisille opiskelijoille ja soveltuu myös niille, jotka voivat opiskella sivutoimisesti.

AJANKOHTA

17.1.2023 - 15.2.2023

OPINNON TAVOITE

Koulutuksen aikana oppija laajentaa suomen kielen sanavarastoa, ilmaisua ja rakenteiden osaamista sekä tulkitsee ja tuottaa alansa tekstejä. Osaamiskokonaisuudet a) Laajennat sana- ja ilmaisuvarantoasi b) Tulkitset ja tuotat ammattialan tekstejä c) Käytät ammattialan kieltä ja kehität ammatillista kielitaitoa.

SISÄLLÖN KUVAUS

Opinto soveltuu vieraskieliselle oppijalle, jonka tavoite on työllistyä sosiaali- ja terveysalalle. Opiskelemme lähihoitajan ja varhaiskasvatuksen hoitajan työssä tarvittavaa ammattikieltä. Koulutuksen lähtötaso on vahva A2.2.

Koulutus sisältää sosiaali- ja terveysalan sanastoa ja kielenkäyttötilanteita seuraavista aiheista:

  1. Tunnetko kehosi
  2. Olenko terve vai sairas?
  3. Varhaiskasvatus ja päivähoito
  4. Potilaat huoneessa
  5. Hoivaa ja hoida
  6. Suomen kansa sairastaa
  7. Hoitopolku Suomessa
  8. Minun asiakkaani 

Opiskelemme alan sanastoa ja kielenkäyttötilanteita kuvien, tekstien (eri tekstilajien), keskusteluharjoitusten ja toiminnallisten tehtävien avulla.

LAAJUUS

3 osp

OPISKELUTAPA

Osaamista hankitaan opettajan johdolla oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä (Google Sites), josta opiskelumateriaali ja oppimistehtävät löytyvät. Opinto sisältää myös 50h etäopetusta Google Meetissä sekä ohjauskeskustelun. Ilmoittautuneet saavat linkin verkko-opetukseen pe 13.1.2023.

OPINTOPALAUTE

Oppimisen edetessä saat palautetta osaamisesi kehittymisestä. Koko opinnon suorittamisesta saat todistuksen. Sen hyödyntämiseksi omissa tutkinto-opinnoissasi ota yhteyttä omaan oppilaitokseesi.

OSAAMISEN ARVIOINTI

Hyväksytty-suorituksesta saat todistuksen, joka sisältää tiedot opinnosta ja mahdollisen arvosanaehdotelman.

Oppijalla on mahdollisuus suorittaa ammatillisen perustutkinnon mukaisesti yhteisistä tutkinnon osista viestintä- ja vuorovaikutus äidinkielellä, suomi toisena kielenä, valinnaiset osaamistavoitteet 3 osp (Stadin AO:n paikallinen valinnaisopinto: Käytännön ammattisuomea). Tällöin arviointi tapahtuu tutkinnon perusteiden osaamistavoitteiden mukaan Stadin AO:n Avoimissa opinnoissa.

Jos olet oppilaitoksessa opiskelijana, ota yhteyttä oman oppilaitoksesi opettajaan, joka vastaa samasta aineesta. Sovi opettajan kanssa siitä, miten palvelun kautta hankittu osaaminen arvioidaan ja otetaan huomioon osana tutkintoasi.

Jos et ole vielä ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelijana, säilytä itselläsi dokumentti hankitusta osaamisesta. Jos hakeudut oppilaitokseen opiskelijaksi, keskustele opettajasi kanssa osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta osaksi tutkintoa.

OPINNON LINKIT

Ilmoittautuminen ja opinnon kuvaus

HINTA

Maksuton

YHTEYSHENKILÖ

Eini Koivisto, eini.koivistoKorvaa tämä @-merkilläedu.hel.fi

LIITTYY

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Sinut ohjataan osoitteeseen https://wilmastadi.inschool.fi/browsecourses

Opinnon tiedot päivitetty 7.12.2022

OPINNON JÄLKEEN

Tulosta opinnon saatekirje (pdf) tästä
Lue opinnon saatekirje selaimella